logo Evert van der Veen, kwartiermaker
Themafoto

Een + een > twee cultuur

Omschrijving

De gemeente wil zich profileren als een tolerante stad. Wie kan een openluchtevenement van de grond trekken waarin homoseksualiteit op een positieve manier in beeld komt?

Kwartier maken

Met een groep mensen pak ik deze uitdaging op. We richten een stichting op om het evenement te organiseren. Als voorzitter van het bestuur breng ik mensen en organisaties bijeen. Samen nemen we de verantwoordelijkheid voor organisatie en uitvoering. Driekwart jaar later staat het evenement en wordt een succes door de grote inzet van vrijwilligers en steun van vele instanties. Met ruim 10.000 bezoekers uit het gehele land zet het de gemeente op de kaart als tolerante stad. We besluiten het evenement jaarlijks te herhalen. Elk jaar groeit het evenement, ook omdat steeds meer initiatieven zich aansluiten onder het motto 1+1 > 2. Zo trekken filmpremières, theatervoorstellingen, tentoonstellingen en sporttoernooien extra mensen. Na vier jaar draag ik voorzitterschap over.

Resultaat

Het evenement groeit uit tot een jaarlijks festival dat twee weken duurt en ruim 12.000 mensen trekt. Het festival ontvangt de tolerantieprijs van de gemeente en verovert een vaste plek op de evenementenkalender.